Ontwollen

Ontwollen

Bij de meeste honden vindt 2 keer per jaar een ruiperiode plaats. In deze periode laat een groot deel van de vacht los en komt er een nieuwe vacht door. Hoe korter de vacht van uw hond, hoe sneller het haar loslaat. De ruiperiode kan sterk beïnvloed worden de door weersomstandigheden. Maar vooral ook door de verwarming binnen wordt het verharingssysteem door de war gegooid waardoor het ruiproces niet meer loopt zoals het van nature hoort te zijn.

Om dit probleem te verminderen heb ik in de salon een speciale behandeling! Door middel van het wassen met een speciale shampoo worden de haren week, waardoor de haren die in de rui komen los laten. Naderhand zal ik de hond met een krachtige waterblazer goed droog föhnen. Door de hoge druk van de blazer zullen alle dode haren en het dode onderwol verwijderd worden. Deze behandeling is zeer geschikt voor o.a. Labrador, Beagle, Jack Russel.

Daarnaast is deze behandeling ook geschikt voor honden met een wat langere vacht zoals de Duitse Herder, Poolhonden, Keeshonden, New Foundlander. Hierbij wordt het ontwollen genoemd, omdat de onderwol uit de vacht wordt geblazen. Daarna zal de hond nog met speciale borstels verder ontwold worden.

Belangrijk is om de losse wol er op de goede manier uit te halen. Voor de hond is dit prettig, want de loszittende vacht kan jeuk veroorzaken en geeft vervelende klitten.

Deze behandeling scheelt enorm veel stofzuigen in huis! De haren die uw hond anders achterlaat op uw bank zullen nu in mijn salon liggen!