Scheren

Scheren

Met behulp van een tondeuse kan de vacht in verschillende lengtes worden geschoren. De lengtes kunnen variëren van 3 mm t/m 16 mm. Bij Trimsalon Kings & Queens wordt er voor gekozen om de rug te scheren en de pootjes op lengte te effileren. Op deze manier houdt uw hond wat vollere pootjes wat een mooier model geeft. Als u alles kort geschoren wilt hebben kunt u dit uiteraard ook aangeven.

Let op: Scheren is niet voor iedere vacht geschikt. Als u plukvachten laat scheren verandert de kleur en structuur van de vacht. De vacht zal helemaal zacht worden en snel gaan klitten. De vacht zal na een tijdje ook niet meer te plukken zijn. Dit geldt ook voor honden met een lange zijden vacht zoals Golden Retrievers, Spaniël of Border Collies.

Als u deze lange zijden vacht scheert komt er wol voor terug wat snel gaat klitten. De vacht die u ooit had zal niet gemakkelijk meer terug komen. Laat u daarom altijd goed adviseren door een gediplomeerd trimster. Voor vragen of informatie kunt u altijd telefonisch contact met mij opnemen.